DAG 1: THE BUCKET LIST

Sinds enkele weken ben ik begonnen met het werken aan deze website. Het kost ontzettend veel tijd om naast je werk en al je nevenfuncties een website als deze op te zetten. Maar aan de andere kant geeft het ook weer ontzettend veel energie.

Een paar jaar geleden heb ik voor mezelf een bucket list opgesteld; wat zou ik willen doen op aarde voordat mijn tijd voorbij is? Ik realiseer me dat ik er relatief vroeg bij ben. De meeste mensen krijgen dit gevoel pas vanaf hun 50e. Het schort hem dan aan resterende tijd en energie om een groot doel te realiseren. Nu zit ik in de bloei van mijn leven, ik zit vol met energie en als het me gegund is heb ik ook nog wat decennia’s te gaan. Eén van de punten op mijn bucket list luidt als volgt: een kind in nood helpen.

Nu wil het feit dat ik in mijn studententijd meedeed aan een eenmalige loterij voor domeinnamen. Ik had mij ingeschreven voor een aantal domeinnamen en warempel ik won de naam: www.kinderziekenhuis.nl. In die tijd had ik geen flauw benul wat ik met de naam aan moest. Het co-schap kindergeneeskunde vond ik erg boeiend, maar ik bemerkte ook dat die zieke kinderen mij te veel deden om er mijn hele leven te kunnen werken. Ik kreeg een aanbod van een domeinmakelaar om de naam te verkopen voor 3000 euro. In je studententijd is dat natuurlijk een heel aannemelijk bod, maar ergens voelde ik dat de naam mij ergens naartoe zou leiden. Ik voelde dat het pad waarnaar het mij zou leiden, misschien wel meer waarde had dan die 3000 euro. Ik heb de naam 14 jaar bewaard en nooit iets mee gedaan. Totdat ik in mijn leven een aantal succesen ondervond (naast ook een aantal diepe failures). Ik bemerkte bij mezelf dat als ik iets graag wilde en ervoor ging, dat het eigenlijk niet zo moeilijk was om het gedaan te krijgen. Noem het geluk, noem het talent, maar het voelde alsof ik het onmogelijke voor elkaar kon krijgen. Waarom zou ik dat geluk of talent niet gebruiken om mensen te helpen?

Geef toe, een functionerend kinderziekenhuis in Afrika bouwen klinkt best als een onmogelijke missie. Slechte infrastructuur, honger, oorlogen, weinig hoogopgeleid personeel. Maar als ik na ga wat ik nu al wel niet heb bereikt, dan is dit doel misschien toch wel haalbaar. En als ik het niet doe, wie helpt hun dan wel? Zo begon ik twee weken geleden aan deze website. Vastberaden om een kinderziekenhuis in een Afrikaans land te bouwen en onderhouden. Wil je mijn reis naar het kinderziekenhuis volgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief. In het volgend verhaal schrijf ik over mijn inspiratiebron.